NulaBodova

Helping you to bring your concepts and ideas to life.

The Hangover – filmski hit ovog leta

Trenutno najgledaniji film u USA je “The Hangover”, u prevodu “Mamurluk”, sa veoma visokom ocenom na IMDB-u od 8.4 i neverovatnim skokom popularnosti od 285 % u protekloj nedelji. Film je premijerno prikazan 5. juna u Americi, a koliko videh malopre film se još nije pojavio u našim bioskopima (pretpostavljam da se web stranice o biokopskom repertoaru redovno ažuriraju). Ne treba isključiti ni podatak da je film u predhodnoj nedelji zaradio neverovatnih 105 miliona dolara i tako se približio trenutno rekordnom Star Treku koji je u svojom prvoj nedelji prikazivanja imao zaradu od 150 miliona. No s obzirom na to koliko je uloženo u snimanje Star Trek-a, može se zaključiti da će ovaj film biti profitabilniji.

Nekoliko rečenica o samom filmu, u pitanju je komedija o mladoženji Dougu i njegovim drugarima koji su otišli na momačko veče u Las Vegas. Nakon ludog provoda drugari se bude u hotelu i shvataju da je mladoženja nestao. Ne mogu se setiti ničega i pokušavaju sve da ga što pre pronađu…

photo: imdb.com


Inače ovaj film je u mnogim respektabilnim filmskim sajtovima dobio veoma pozitivne ocene sa zajedničkim naglaskom da se radi o inteligentnoj komediji. Sve ovo je meni dovoljno da pogledam ovaj film i jedva čekam da se pojavi u našim bioskopima, iskreno uželio sam se dobrih komedija.

Režiser: Todd Phillips
Scenario: Jon Lucas i Scott Moore
Uloge: Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Ed Helms, Justin Bartha, Heather Graham, Jeffrey Tambor…

0 comments: